Budućnost juriša prema Prvoj ligi FBiH

Nova pobjeda Banovićana

Budućnost juriša prema Prvoj ligi FBiH

Edmir Škorić

Budućnost iz Banovića na dobrom je putu da se odmah vrati u Prvu ligu FBiH.

Banovićani su danas savladlai Prokosoviće s 2:1 uz golove Belmina Idrizovića i Muhameda Mujića, dok je Haris Huskić postigao jedini pogodak za goste.

Poslije ove pobjede, 12. u Drugoj ligi FBiH - Sjever, Budućnost je vodeća sa 41 bodom, dok drugoplasirana Bosna Mionica ima 32 boda i utakmicu manje.

Gradina je u Srebreniku s 3:1 pobijedila Mramor. Strijelci za domaću ekipu bili su Eldin Fačić u 42. i Eldin Mustafić u 44. minuti, te Vedad Džafić. Gol za Mramorčane postigao je Edin Bečić.

Svatovac je bio bolji od Priluka sa 1:0, a gol za pobjedu domaćina je zabio Mirza Halilagić u 22. minuti. U Orašju je Dinamo bio bolji od Lokomotive sa 2:1, dok je u Tojšićima duel Sloge i Seone završen rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Brčkom Dizdaruša i Mladost su podijelili bodove, bilo je 2:2.

Nakon nepotpunog 17. kola Budućnost je vodeća sa 41 bodom, Bosna Mionica je druga sa 32 boda, Gradina ima 31, slijede Radnički, Seona i Prokosovići sa po 26 bodova... Na dnu tabele su Bosna Kalesija sa 15 i Lokomotiva i Dinamo sa po 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi