Tragikomedija na bosanski način: Ustupili im stadion, dobili "zahvalnicu" skandaloznim incidentom

Scene o kojim priča BiH

Tragikomedija na bosanski način: Ustupili im stadion, dobili "zahvalnicu" skandaloznim incidentom

A. Čaušević

Početak sezona u nižim ligama donosi dosta uzbuđenja, zanimljivosti, žalbi i klupskih prepucavanja, a kako stvari stoje i skandala. 

Skandalozan incident desio se na susretu Druge lige TK između Budućnosti iz Lukavice i ekipe Rudar Bukinje. Meč je prekinut jer su sudije napadnute pri rezultatu 0:2.

Navijači nominalnog domaćina su napali sudije predvođene Almirom Karićom nakon što su gosti postigli drugi gol i tako prema svemu sudeći riješili pitanje pobjednika.

SportSport.ba je u ponedjeljak objavio i snimke incidenta gdje se jasno vidi napad zbog kojem Budućnosti prijeti žestoka kazna.

Susret se igrao u Bašigovcima nakon što je Slatina odlučila da ove sezone ustupi stadion Budućnosti za domaće utakmice. Nakon skandala već u prvoj utakmici taj ugovor će vjerovatno biti raskinut.

"Poštovani sportski prijatelji,

Oglasi

Oglašavamo se povodom nemilih scena na prvenstvenoj utakmici Druge lige TK-Jug koja se igrala na našem stadionu između domaćina ekipe NK Budućnost Lukavica D. i gostujuće ekipe NK Rudar Bukinje.

U potpunosti se ograđujemo i izražavamo duboko žaljenje zbog svega što se desilo na našem stadionu i u našem mjestu.

U toku naredne sedmice bit će održana sjednica Upravnog odbora kluba te vjerovatno donesena odluka o raskidu ugovora o ustupanju i korištenju našeg stadiona", poručili su iz Slatine.

OBAVJEŠTENJE Poštovani sportski prijatelji, Oglašavamo se povodom nemilih scena na prvenstvenoj utakmici Druge lige...

Posted by NK "Slatina" Bašigovci on Monday, August 23, 2021

U svom izvještaju Avdić je opisao dešavanja koja su zaista sramotna i zaslužuju rigorozne kazne za "navijače", te samog organizatora.

Avdić je u svom izvještaju naveo da policija stigla tek u 60. minuti na stadion, te dodaje da je potpuni haos nastao kada su gosti postigli drugi pogodak.

“Nakon toga gola nastaje opšti haos gdje u teren ulaze domaći navijači. Nakon napada na pomoćnog sudiju Muamera Tupajića, isti je zadobio lakše povrede glave i grudnog koša. Navijači su zatim krenuli prema glavnom sucu Almiru Kariću koji je dobio udarac nogom, a napadnuta je u sutkinja Amina Džibrić. Nakon toga desio se napad i na mene, a prilikom izlaska sa kapije stadiona napadnu smo od NN osobe gdje je udarac dobila Amina Džibrić u predjelu nosa. Pod pratnom MUP-a smo izvedeni iz Živinica“, stoji između ostalog u izvještaju.

Top Komentari

RZ88
Ti hljeb ja seljaka. Pa njima samo treba uzorat ovaj stadion i nek posiju nije za njih civilizacija.
6 1
mido1921
Korida je za njih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi