Budućnost na Brose Baskets

Eurokup

Budućnost na Brose Baskets

Adnan Beganović
Teme:

Osim žrijeba Eurolige, danas je održan i zrijeb kvalifikacija Eurokupa, a u kvalifikacijskom žrijebu našlo se 16 momčadi te su izvučeni neki jako zanimljivi parovi.

Osam pobjednika kvalifikacijskih dvoboja uz šest poraženih iz kvalifikacija za Euroligu, pridružit će se u kasnijem žrijebu klubovima koji su izborili direktan nastup u Eurokupu.

Današnji kvalifikacijski žrijeb donio nam je nekoliko zanimljivih parova, a kao derbi ovog ciklusa Eurokupa može se okarakterisati dvoboj između Hamoela iz Jeruzalema i francuskog Roannea. Pored ovog para veoma zanimljivi susreti očekuju se i u duelima između Budućnosti i njemačkog Brose Basketsa, te španjolske Pamese i vrlo dobre belgijske Dexije.

Eurokup, kvalifikacije:

Dinamo Moskva - Amsterdam
Pamesa Valencia - Dexia Mons
Bešiktaš - Kraftwerk Wels
Panellinios - VEF Riga
Budućnost - Brose Baskets
Bilbao Basket - Doneck
Teramo - Apoel Nicosia
Hapoel Jeruzalem - Roanne


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.