Derbi u Crnoj Gori nije ni završen: Gosti u 88. minuti napustili teren

Budućnost - Zeta

Derbi u Crnoj Gori nije ni završen: Gosti u 88. minuti napustili teren

E. Škorić

Derbi 9. kola crnogorske lige između Budućnosti i Zete u Podgorici nije završen jer su gosti iz Golubovaca napustili teren u 88. minuti.

Navodi se da su igrači Zete bili nezadovoljni suđenjem, pa su napustili teren prije samog kraja, pri rezultatu 1:0 za Budućnost.

Gosti su u 41. minuti ostali bez Kalezića koji je isključen, zatim je Simović dobio crveni karton u 73. minuti, a u 79. minuti gostima je isključen Krstović.

Na kraju, odlučili su da prije kraja napuste teren, a sada se čeka reakcija Nogometnog saveza Crne Gore koja će kazniti aktere i incijatore prekida, ali i vjerovatno utakmicu okončati službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina.

Također, iz Zete optužuju sudiju Nikolu Dabanovića da je rasistički vrijeđao njihovog nogometaša, Kamerunca, Alfonsa Sopa.

"Kada je dosuđen penal za Budućnost, bio sam blizu sudije i rekao mu: 'Ovo nije penal, ovo ne može da bude penal, ovo nigdje nije penal'. On mi je dobacio: 'J..... te crnac'. Znam crnogorski jezik, sve razumijem... Simović je stao u moju u zaštitu i on je isključen", kazao je za "Vijesti" Sopo, koji od 2015. godine igra u Crnoj Gori, a prije Zete je nastupao za Rudar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi