Buffon: Igrači Monaca osjećaju da su nepobjedivi
Foto: EPA

Golman Juventusa

Buffon: Igrači Monaca osjećaju da su nepobjedivi

Gianluifi Buffon sa maksimalnim respektom je govorio o Monacu pred današnju utakmicu polufinala Lige prvaka.

Legendarni italijanski čuvar mreže će imati zadatak da zaustavi Monacove zvijezde u usponu poput 18-godišnjeg napadača Kyliana Mbappea, koji se nije ni rodio kada je Buffon harao u Seriji A.

"Kada sam bio mlad osjećao sam nepobjedivost, to isto sada imaju i igrači Monaca. Veoma su smjela ekipa, vole da napadaju i to rade odlično", izjavio je Buffon uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka, dodavši:

"Monaco ima mladu i poletnu ekipu koja ide uz te godine. Ali mislim da će tokom dvije utakmice iskustvo biti na našoj strani", istakao je Buffon. 

Buffon se nada da će do kraja karijere uspjeti osvojiti jedini veliki trofej koji mu nedostaje, onaj Lige prvaka. 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije