Buffon: Italija ima samo jednog istinski telentovanog fudbalera

Legendarni golman o svom sunarodnjaku

Buffon: Italija ima samo jednog istinski telentovanog fudbalera

Reprezentacija Italije se još uvijek oporavlja od hisotrijskog neuspjeha i propuštanja Mundijala u Rusiji. Ipak, već sada je jasno da će dosta vremena morati proći dok Azzurri ponovo ne postanu oni pravi.

Italijani više u svojim redovima nemaju veliki broj fudbalskih majstora, a trenutna reprezentacija se vrti oko dva ili tri vrhunska igrača, kojima pomoć pružaju "anonimusi".

Proizvodanja igrača u Italiji je očigledno stala, mali je broj mladih italijanskih fudbalera za koje se može tvrditi da imaju ono nešto da u budućnosti postanu zvijezde, a čini se da je toga svjestan i legendarni golman Gianluigi Buffon, koji je imao privilegiju u Juventusu i reprezentaciji Italije dijeliti svlačionicu sa nekim od najvećih fudbalskih čarobnjaka na "čizmi".

Buffon je u posljednjem razgovoru za Gazzetta dello Sport poručio da Italija trenutno ima samo jednog istinski talentovanog fudbalera i to njegovog saigrača iz PSG-a Marca Verrattija.

"Marco je zaista nevjerovatan igrač. U ovom trenutku je on jedini pravi talenat u italijanskom fudbalu, zbog svog karaktera i pristupa mečevima, osjećaja za loptu i vizije... Toliko je dobar da se ponekad 'normalni igrači' muče kada igraju sa njim jer ga ne razumiju. Ali Marco ima i sreće što igra sa nekim zaista sjajnim igračima koji odmah prepoznaju gdje će im on poslati loptu tako da su njegovi potezi gotovo uvijek dobro iskorišteni od strane saigrača", prokomentarisao je Buffon svog 25-godišnjeg sunarodnjaka i veznjaka PSG-a.

Top Komentari

Saimai1316
Lazes buffon to tako kazes jer igras sa njim a sta je sa malim chiesom iz fiorentine sljedecih godina ce pokazati ko je i sta je.ima immobile,insigne,belloti,pa cojece italija ima tolko mladih dobrih fudbalera da mogu tri ekipe sastaviti i da sve tri budu top svijetski
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti