Najveći šok u izboru najboljeg igrača svijeta doživio je Neymar

Da li je moguće da se to desilo?

Najveći šok u izboru najboljeg igrača svijeta doživio je Neymar

E. Čaušević

U Londonu je sinoć odrčana FIFA-ina ceremonija The Best na kojoj se birao najbolji fudbaler svijeta.

U konkurenciji za ovu nagradu bili su Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Mohamed Salah, a na kraju je za najboljeg igrača svijeta izabran Modrić. Ono što je mnoge iznenadilo jeste da je Lionel Messi završio na tek petom mjesto, no još veći šok bio je plasman Neymara.

Neymar je prošlog ljeta otišao iz Barcelone u PSG kako bi postao najbolji igrač svijeta, ali prva sezona mu nije bila baš najbolja. Doduše nekoliko mjeseci je bio van terena zbog povrede, ali je veliki šok za sve što Neymar nije dobio nijedan glas u izboru za najboljeg igrača svijeta.

U biranju za ovu nagradu učestvovali su selektori i kapiteni reprezentacija iz cijelog svijeta i zbog toga je zaista veliko iznenađenje što niko nije dao baš nijedan glas igraču Brazila. Čak ni selektor i kapiten Brazila nisu dali Neymaru glas. Tite je glasao za Ronalda, Mbappea i Messija, a kapiten Miranda za Modrića, Salaha i Ronalda.

Top Komentari

GGMU
Mozda je u izboru za najbolji skok godine?
11 0
Novak Profilćić
tite i miranda najbolje znaju ...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi