Buffon iznenađuje samog sebe: Na terenu ga gledamo još dvije godine?

Godine mu ne mogu ništa

Buffon iznenađuje samog sebe: Na terenu ga gledamo još dvije godine?

Čini se da je italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon zaista neuništiv.

Iako ima 41 godinu, Buffon brani vrlo dobro u debitantskoj sezoni u novom klubu što mu je, kako javlja ESPN, omogućilo novi ugovor.

Podsjetimo, on je prošlog ljeta stigao kao slobodan igrač u redove francuskog prvaka PSG-a te je potpisao ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produžetka.

Iako se mnogo govorilo o njegovoj sudbini u posljednje vrijeme, čini se kako će ostati na Parku prinčeva najmanje do ljeta naredne godine, a PSG navodno ima namjeru da u novom ugovoru također ostavi opciju produžetka na još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To znači da bi Buffona vrlo lako mogli gledati na fudbalskim terenima još barem dvije godine.

Inače, on je ove sezone upisao 20 utakmica u svim takmičenjima te je primio 13 golova. Ako bi se odlučio na potpisivanje novog ugovora, Buffon bi navodno zarađivao više novca, a imao bi i neke bolje bonuse.

Top Komentari

luks-02
Velike zasluge za ovogodišnje izpadanje iz lige prvaka ima baš Bufon.Prvi gol protiv Mančestra je pao po njegovoj greški.Psg sa Bufonom na golu nema ni najmanje šanse za osvajanje lige prvaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije