Buffon: Lopta je katastrofalna

Uoči Svjetsko prvenstva

Buffon: Lopta je katastrofalna

Adnan Beganović

Talijanski fudbalski reprezentativac i jedan od najboljih golmana svijeta, Gianluigi Buffon, pridružio se kolegama - Brazilcu Juliju Cesaru i Špancu Ikeru Casillasu u kritikama na račun lopte "Jabulani" kojom će se igrati utakmice na SP.

"Pripreme za Mondijal idu odlično, a jedini problem nam je lopta. Novi model apsolutno ne odgovara nivou koji zahtjeva Svjetsko prvenstvo. Sramota je što će najbolje reprezentacije svijeta igrati sa takvom loptom", izjavio je Buffon.

Adidasova  lopta, promovirana je u službenu loptu SP u decembru 2009. u  Cape Townu. Na  Zulu jeziku "Jabulani" znači "radujte se".

Lopta je korištena na Svjetskom klupskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2009.  kao i Afričkom  kupu nacija 2010. Također, ove sezone korištena je u argentinskoj Clasuri, kao i prvnestvu SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.