Buffon: Neuer će teško do Zlatne lopte
Foto: epa.eu

Golman Juventusa i Italije

Buffon: Neuer će teško do Zlatne lopte

Legenda i kapiten Juventusa, ali i fudbalske reprezentacije Italije, Gianluigi Buffon, kazao je kako su šanse Manuela Neuera da osvoji Zlatnu loptu minimalne, pošto su golmani u podređenom položaju u odnosu na igrače.

Neuer, koji brani za Bayern i reprezentaciju Nemačke, nalazi se u užem izboru kandidata za najboljeg fudbalera godine, uz Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"Teško da će golman osvojiti nagradu za najboljeg igrača. Lav Jašin je bio jedan od najboljih i osvojio je priznanje 1963. godine, ali to je izuzetak", rekao je Buffon.

"Da bi dobio Zlatnu loptu, golman mora da bude mnogo bolji od konkurenata, što sada nije slučaj sa Neuerom. Osim toga, nagrada se dodjeljuje igraču koji je osvojio dosta trofeja u godini, ali i njegovom doprinosu u tim uspjesima", istakao italijanski golman. 

Buffon je dodao da je Ronaldo glavni kandidat za najboljeg igrača u 2014. godini. 

"Ronaldo će vjerovatno trijumfovati, on je bio čak i bez Lige šampiona u najboljoj formi. Posljednje dvije godine igra u nevjerovatnoj formi i zaslužuje da za to bude nagrađen. Svakodnevno naporno trenira i rezultat toga mora da dođe", zaključio je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije