Buffon: Podcijenili su nas!
Foto: EPA

Legendarni golman smatra

Buffon: Podcijenili su nas!

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon smatra da je njegova selekcija bila podcijenjena na ovom Evropskom prvenstvu.

Azzurri su danas rezultatom 2:0 savladali Španiju i tako se plasirali u četvrtfinale, gdje će se sastati sa Njemačkom.

"Danas smo odigrali sjajno. Većim dijelom utakmice smo vodili sa 1:0 ali, iskreno, zaslužili smo i veću prednost. Na kraju smo sasvim zasluženo pobijedili sa 2:0", rekao je Buffon, koji je potom dodao:

"Mnogi su nas podcijenili kada smo polazili u Francusku. Mislili su da nismo jaki, ali su se prevarili. Ponosan sam na moje saigrače i na način na koji igraju na ovom prvenstvu".

O narednom protivniku...

"Protiv Njemačke će biti izuzetno teško. Znamo protiv koga igramo ali znamo i naš cilj. Već smo napravili lijep uspjeh, ali tek smo u četvrtfinalu i pred nama je dug put", zaključio je sjajni golman Italije i Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi