Buffon: Ronaldo je bio najveći izazov u mojoj karijeri

"Kao da je stvoren u laboratoriji"

Buffon: Ronaldo je bio najveći izazov u mojoj karijeri

E. Čaušević

Italijanski golman Gianluigi Buffon gotovo sigurno igra svoju posljednju sezonu u profesionalnoj karijeri.

Buffon je već dvije decenije aktivan na fudbalskoj sceni i izrastao je u jednog od najboljih golmana svih vremena. Iako je blizu da zagazi u petu deceniju života ovaj legendarni golman i dalje oduševljava svojim odbranama na golu Juventusa i reprezentacije Italije.

No, sada je jasno da će se Buffon gotovo sigurno oprostiti od aktivnog igranja nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji narednog ljeta. U intervjuu za italijanske medije Buffon je govorio o svojoj bogatoj karijeri, te je odlučio otkriti i ko je najbolji napadač s kojim se susreo.

"Napadač koji mi je prouzrokovao najviše problema je Ronaldo, brazilski Ronaldo. On je bio savršen igrač, imao je snagu, brzinu, tehniku i nevjerovatnu viziju. Kada smo se prvi put sreli izgledao mi je kao da je kreiran u nekoj laboratoriji", rekao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi