Buffon: Svjetsko prvenstvo je bilo moj najveći san

Italijanski golman priznao

Buffon: Svjetsko prvenstvo je bilo moj najveći san

E. Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon još jednom je potvrdio da će završiti svoju karijeru nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Buffon je imao ponudu Juventusa da produži svoj ugovor na još jednu sezonu, ali je odlučio da će narednog ljeta okačiti kopačke o klin. Buffonu je želja da se oprosti na Svjetskom prvenstvu i nada se da bi Italija mogla doći do titule prvaka što bi za njega bio najljepši san.

Međutim, iako je u svojoj karijeri osvojio veliki broj titula za Buffona je najdraža upravo titula prvaka svijeta koju je osvojio s Italijom 2006. godine u Njemačkoj. Buffon je izjavio da je upravo ta titula bila najveći san u njegovoj karijeri.

"Kao dječak sam sanjao da jednog dana s Italijom osvojim Svjetsko prvenstvo i ta titula je bila moj najveći san. Istina da nisam osvojio Ligu prvaka, ali to nije bitno ni blizu kao kada ste prvak svijeta sa zemljom koju volite. Samo ću reći da sam spavao pred finale Lige prvaka, dok pred finale SP nisam mogao oči da sklopim", rekao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi