Barzagli: Buffonovi kritičari me nasmijavaju
Foto: EPA

Italijanski štoper nakon ubjedljivog poraza od Španije

Barzagli: Buffonovi kritičari me nasmijavaju

Legendarni golman Juventusa i italijanske reprezentacije, Gianluigi Buffon, se našao na meti kritika nakon poraza Azzurra od Španije rezultatom 3:0.

Španija je slavila ubjedljivu pobjedu u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U dresu Crvene furije je briljirao Isco s dva pogotka, a upravo se zbog činjenice da nije uspio "skinuti" dva Iscova pokušaja Buffon našao na meti kritika u Italiji.

Njegov saigrač iz Juventusa, Andrea Barzagli, pak, smatra da su takve kritike potpuna glupost, te da popularni Gigi nema potrebu da se ikome dokazuje.

"Izgubiti 3:0 od Španije nije dobro za Italiju, ali mislim da nam to može pomoći da napredujemo, mladim igračima pogotovo", izjavio je Barzagli za Rai Sport pred sutrašnji sudar sa Izraelom, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne plasirati se na Svjetsko prvenstvo bi bilo poražavajuće, ali ne smijemo ni razmišljati o tome."

"Buffonovi kritičari? Oni me zaista nasmijavaju, ali neka ih...Dakle Gigi još uvijek treba dokazati koliko vrijedi? Za mene je kritikovati Buffona ludost", dodao je iskusni italijanski štoper.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi