Buffon: Vjerujte u svoje snove

Golman Juventusa nakon pobjede

Buffon: Vjerujte u svoje snove

Fudbaleri Juventusa plasirali su se večeras u veliko finale Lige šampiona.

Oni su u revanšu polufinala savladali Moanco sa 2:1 na domaćem terenu te su sa ukupnih 4:1 prošli u finale.

Golman Stare dame Gianluigi Buffon poručio je nakon meča da je vjerovao u svoje snove, odnosno u ponovni plasman u finale Lige prvaka.

"U finalu smo. Neću reći da je to bio naš prvi cilj, jer ulazak u finale ne mora da znači ništa ako ne osvojite titulu. Veoma sam sretan jer dočekujem finale u dobroj formi. Da nisam u velikom klubu i da nemam sjajne saigrače, nikada se ne bih vratio u finale Lige prvaka. Prije dvije godine svi su govorili da mi je to posljednje finale Lige prvaka, a i ja sam sam imao dileme. Ipak, morate vjerovati u svoje snove", rekao je Buffon nakon meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stara dama će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz meča Atletico Madrid-Real Madrid. Podsjetimo, Buffonu će ovo biti treće finale Lige prvaka u karijeri. Prvo je izgubio nakon penala od Milana, a drugo prije dvije godine od Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi