Buffon: Volio bih braniti u Engleskoj

Iako ima 37 godina

Buffon: Volio bih braniti u Engleskoj

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon cijelu svoju karijeru je proveo u Italiji, a uoči utakmice protiv Seville dao je naslutiti kako još ima vremena za odigrati koju sezonu u nekoj drugoj ligi. 

Dugogodišnji član Juventusa unatoč tome što ima 37 godina na leđima ne krije želju da karijeru nastaviti u Premiershipu. 

"Volim Premiership. Volio bih da sam tamo igrao. Proveo sam deset godina u Parmi i 15 u Juventusu, ali misli da imam još dvije i pol sezone vrhunskog fuzdbala u sebi. Još uvijek bih mogao otići u Premiership", izjavio je Buffon. 

Za dovođenje Buffona ranije su bili zainteresovani Manchester City i Tottenham. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.