Buffon želi braniti još dvije godine, a onda stigao hladan tuš iz PSG-a

Neće dobiti novi ugovor

Buffon želi braniti još dvije godine, a onda stigao hladan tuš iz PSG-a

Endin Čaušević

Iskusni italijanski golman Gianluigi Buffon prošlog ljeta je sve iznenadio kada je napustio Juventus i potpisao za PSG.

Buffon nije dobio novi ugovor u Juventusu, ali je odlučio da neće završiti karijeru, te je na kraju dobio ponudu PSG-a koju je bez mnogo razmišljanja odlučio prihvatiti.

Italijanski golman je većinom rezerva u PSG-u ove sezone, a na ljeto mu ističe saradnja s Parižanima. Iako se špekulisalo da će mu prvak Francuske ponuditi novi ugovor čini se da se to neće desiti.

Mediji u Italiji objavili su danas da su u PSG-u odlučili da neće aktivirati klauzulu i potpisati novi jednogodišnji ugovort s iskusnim čuvarom mreže.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Buffon će na kraju sezone biti slobodan igrač, ali je poručio da neće u penziju iako već ima 41 godinu. Poručio je da želi na sceni biti još dvije sezone, a u kojem klubu će to biti saznat ćemo na ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi