Bugarska - Estonija pod istragom FIFA-e
Detalj sa "kobne" utakmice: Jesu li četiri penala slučajnost?

Namještena prijateljska utakmica u Antaliji?

Bugarska - Estonija pod istragom FIFA-e

Edmir Škorić

Istragu je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula zbog sumnje u namještanje prijateljske utakmice Bugarske i Estonije koja se ove sedmice odigrala u turskoj Antaliji.

Bugarska i Estonija u toj su utakmici odigrali bez pobjednika (2:2). No, interesantno kako su sva četiri pogotka postignuta sa bijele tačke?!

I sami nacionalni savezi pomenutih reprezentacija nakon toga zatražili su pokretanje istrane zbog sumnje u namještanje.

I dan ranije je na istom mjestu Latvija s 2:1 pobijedila Boliviju i, začuđujuće, svi golovi postignuti su iz penala. Da stvar bude još dramatičnija, sudio ih je isti sudija, Mađar Krisztian Selmeczi, a organizirala ista agencija Footy Sport International iz Tajlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.