Bukvić: Burić mi je mnogo pomogao

Bh. portiri u Poznanu

Bukvić: Burić mi je mnogo pomogao

Semir Bukvić od četvrtka boravi u Poznanu. Tamo je na probnom radu u drugoligašu Warti, a mnogo mu u prvim danima pomaže golman Lecha iz Poznana Jasmin Burić.

„Burić mi je dobar prijatelj, znao sam da je tu i kada sam došao nazvao sam ga. Već mi je puno pomogao jer ja ne znam niti riječ poljskog jezika,“ kazao je poljskm novinarima Bukvić.

U dosadašnjoj karijeri branio je za Olimpic, Željezničar i Travnik kao i za mladu reprezentaciju BiH.

„Znam da će vam izgledati malo čudno što je jedan donedavni reprezentativac došao na probu u drugu ligu. Do sada nisam uspijevao otići iz Bosne i Hercegovine u neku kvalitetniju ligu. Mogao sam samo iz Travnika preći u neki bolji klub. Želim se prvo dokazati u Warti, a potom i u nekom jačem klubu.“

Prve minute u dresu Warte Bukvić je upisao nedavno protiv Lechie Gdanjsk. Zadovoljan je svojim odbranama na prvoj utakmici.

„Mislim da sam dobro branio, iako ne znam šta misli trener. Za prvi nastup bilo je vrlo dobro,“ prokomentarisao je Bukvić koji će danas ponovo stajati na golu Warte u meču protiv Bunozine Wisle Krakow.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.