Bukvić zablistao u Mostaru: Pune tribine uvijek su motiv više, znamo šta nas čeka protiv Želje

Mladost nosi tri boda na otvaranju sezone

Bukvić zablistao u Mostaru: Pune tribine uvijek su motiv više, znamo šta nas čeka protiv Želje

S. Mlaćo

Otvaranje nove sezone i povratak u Premijer ligu FK Velež jučer je pokvario FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Dobojlije su sa 3:1 slavile na stadionu Rođeni i na najbolji mogući način otvorile sezonu.

Fanimo, Crnički i Dragutinović su pogađali mrežu Mostaraca, no jedan od najvećih 'krivaca' što su tri boda otišla u Kakanj svakako je golman Semir Bukvić. Bukvić je sjajnim intervencijama u više navrata spasio svoju mrežu, te dao saigračima krila da dobrom igrom u ofanzivi dođu do bodova.

"Veoma bitna pobjeda na otvaranju sezone. Prva utakmica je uvijek bitna za samopouzdanje cijele ekipe i zbog toga sam posebno sretan što smo osvojili tri boda. Mislim da smo u ključnim momentima imali više koncentracije u završnici i zasluženo slavili", ističe Bukvić za SportSport.ba.

Zaustavio je brojne pokušaje domaćih nogometaša, no ne želi tome pridavati pažnju. Svjestan je da mu je to posao, a ovaj put ga je odradio na najbolji mogući način.

"Ne bih sebe izdvajao. Cijela ekipa je pobijedila ovu utakmicu. Svi smo dali neki svoj doprinos u toj pobjedi".

Dobro ispunjene tribine i sjajna atmosfera svakako je bio motiv više za Dobojlije, dok se kod domaćih osjetio određeni pritisak.

"Bilo je zaista lijepo igrati u Vrapčićima. Stadion je bio skoro ispunjen i vladala je prava fudbalska atmosfera. Sigurno da to daje jedan motiv više igračima na terenu".

Već naredne subote Mladost čeka novi izazov. U Kakanj stiže Željezničar koji je sezonu otvorio remijem protiv Borca na svojoj Grbavici (0:0).

"Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica. Nadam se dobroj utakmici i da će publika koja dođe na stadion imati šta da vidi i da će utakmica opravdati očekivanja. Sigurno da je atmosfera u ekipi na visokom nivou nakon jučerašnje pobjede".

Mladost je mnogo mijenjala ovog ljeta, no start sezone obećava.

"Ove godine je liga sigurno jača za dva velika kluba, FK Velež i FK Borac. Primarni cilj Mladosti je da izbori opstanak i nadam se da to nijednog trenutka neće doći u pitanje", dodao je Bukvić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

Fce
Buduci golman reprezentacije Bih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi