Stadion Željezničara u budućnosti će se nalaziti u Bulevaru Ivice Osima
Zvornička ulica u budućnosti će nositi naziv Bulevar Ivice Osima.

Na potezu je Skupština Kantona Sarajevo

Stadion Željezničara u budućnosti će se nalaziti u Bulevaru Ivice Osima

E. Ganibegović

Nakon što mu je ukazana velika čast u Austriji, pokojni Ivica Osim dobit će ulicu u Sarajevu i to baš tamo gdje se nalazi stadion FK Željezničar.

Zvornička ulica preimenovat će se u "Bulevar Ivice Osima". Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo je jednoglasno podržala tu inicijativu, što je potvrđeno za Klix.

Sada su na potezu zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo koji i zvanično moraju izglasati ovu inicijativu.

Ako se to i dogodi, Općina Novo Sarajevo će krenuti u obilježavanje premjene naziva ulice i postavljanju novih tabli.

Ova inicijativa je pokrenuta nedugo nakon smrti Ivice Osima. Podsjetimo, on je preminuo prvog maja 2022. godine, te bi otprilike godinu dana nakon smrti mogao dobiti svoju ulicu.

Simbolika je još i veća ako uzmemo u obzir da se u toj ulici nalazi stadion njegovog voljenog FK Željezničar, te da je tu i rođen.

Oglasi

Ostaje da se vidi šta će uraditi Skupština Kantona Sarajevo, no sve bi trebala biti stvar formalnosti. 

Podsjetimo, još u septembru 2022. godine veliku čast su mu ukazali i Austrijanci i to u Grazu gdje je ostavio veliki trag u Sturmu.

"Ulaz na stadion bit će preimenovan u Trg Ivice Osima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga, službeno se planira preimenovati južni dio Conrad-von-Hötzendorf-ulice u Ivica-Osim-Street ili Allee”, objavio je austrijski Bundesligaš 19. septembra prošle godine.

Kao trener Sturma bio je na klupi od 1994. do 2002. godine, osvojivši dva austrijska prvenstva i tri domaća kupa.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Zasluzio je on to tako sto je prodavao utakmice tog istog zeljeznicara pa je zeljeznicar izbacen iz lige zbog toga. A zasluzio je i zbog toga sto je na dan paljenja Grbavice u Beogradu slavio velike ''pobede'' E MOJI GLUPI BOSNJACI, NEMA GLUPLJE SEKTE NA PLANETI OD NAS.
4 2
Adrian
Nego šta nego da treba, zaslužio je Ivica Osim još i više.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi