Trg Ivice Osima, slijedi preimenovanje ulice

Graz nije zaboravio legendarnog Švabu

Trg Ivice Osima, slijedi preimenovanje ulice · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ivica Osim jedan je od najvećih u Bosni i Hercegovini. nogometni dao.

Riječ je o čovjeku koji je ostavio veliki trag gdje god je bio, ali posebno ga cijene u Grazu (Austrija).

Danas je stigla još jedna potvrda za to, ali je našoj legendi pripala velika čast koju je potvrdio Sturm.

“Ulaz na stadion bit će preimenovan u Trg Ivice Osima.

Osim toga, službeno se planira preimenovati južni dio Conrad-von-Hötzendorf-ulice u Ivica-Osim-Street ili Allee”, objavio je austrijski Bundesligaš.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Der Stadionvorplatz wird in Ivica-Osim-Platz umbenannt. ☑️ Zusätzlich ist eine Umbenennung des südlichen Teils der Conrad-von-Hötzendorf-Straße in Ivica-Osim-Straße oder Allee offiziell in Planung.

Posted by SK Sturm Graz on Monday, September 19, 2022

Inače, kao trener Sturma bio je na klupi od 1994. do 2002. godine, osvojivši dva austrijska prvenstva i tri domaća kupa. 

Top Komentari

King_Kenny
...ali zato smo ga mi zaboravili,kao i mnoge druge nase velikane...iako sam navijac Sarajeva,ovaj covjek se mora cijeniti jer on je predstavljao nasu drzavu u svijetu,i to u vrlo pozitivnom svjetlu...
2 0
komshija
Zvornicka u ulicu Ivice Osima (Švabe)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi