Dvostruki prvak BiH ponovo u eliti

Bulić: Titulu smo osvojili bez ičije pomoći

Može li se sa 12.000 KM biti prvak u bilo kojem kolektivnom sportu i bilo kojem rangu takmičenja? Očito da može! Sloboda Solana, klub svijetle tradicije, prvak BiH 1994. i 1996., viceprvak BiH 1995., osvajač Kupa BiH, prva ekipa koja je od sticanja nezavinosti BiH ostvarila pobjedu u evropskim takmičenjima, osvojila je titulu prvaka u sjevernoj grupi Prve federalne lige bez ičije pomoći. Ali, bukvalno, bez ičije pomoći. 

Klub je prije tri sezone bio na izdisaju. Zaboravljen. Bez igrača. Bez uprave. Onda je skupina entuzijasta organizovala treninge, savez je izašao u susret Sloboda Solani i uključio ih u takmičenje sa zakašnjenjem, a onda su Solari iz godine u godini igrali sve bolje.

Lani su plasman u elitu ispustili u posljednjim sekundama utakmice u Žepču. U ovoj sezoni su od početka vodeći, a zahvaljujući pobjedi Kaknja nad Žepčem dva kola prije prvenstva su obezbijedili titulu prvaka.

"Imam četverogodišnji plan, ali nam za ostvarenje ciljeva treba pomoć, trebaju finansijska sredstva. Znamo da u Premijer ligi BiH nećemo moći funkcionisati na ovakav način. Potrebna nam je pomoć svih relevantnih institucija, bivših igrača", kaže Mirza Bulić, trener Sloboda Solane.

Bulić je dijete Sloboda Solane. Bio je član šampionskih generacija, a sada je i kao trener krunisao svoj rad. U Premijer ligi BiH imat će šansu za nova dokazivanja. Uostalom kao i rukometaši Sloboda Solane koje bez sumnje posjeduju ogromnu želju i talenat, ali im treba i podrška kako bi istrajali u svojim nastojanjima da postanu stabilni premijerligaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije