Bundesliga: Aubameyang najbolji igrač, Tuchel trener

Nagrade za članove Borussije

Bundesliga: Aubameyang najbolji igrač, Tuchel trener

Edmir Škorić

Pierre-Emerick Aubameyang najbolji je igrač njemačke Bundeslige za proteklu sezonu.

Aubameyang je u izboru Udruženja profesionalnih igrača Bundeslige proglašen najboljim.

On je pobijedio sa 19.7 posto glasova, dok je drugi bio Bayernov napadač Robert Lewansowsi, koji ej dobio samo 0,2 posto glasova manje, a treći je bio Henrikh Mkhiaryan.

Tomas Tuchel je proglašen za najboljeg trenera Borussije Dortmund sa 27.3 odsto glasova, a iza njega su ostali trener Darmstadta Dirk Schuster i trener Herthe Pal Dardai.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Matts Hummels, Jerom Boateng, David Alaba, Henrik Mkhitaryan, Arturo Vidal, Thomas Muller, Douglas Costa, Robert Lewandowski i Pierre Emerick Aubameyang su u najboljem bundesligaškom timu sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi