Dobra partija Demirovića u pobjedi Freiburga nad Hoffenheimom

Bundesliga

Dobra partija Demirovića u pobjedi Freiburga nad Hoffenheimom

Edmir Škorić

Nastavljeno je prvenstvo u Njemačkoj, a prve utakmice Bundeslige u 2021. godini odigrane su danas od 15.30 sati.

Ermedin Demirović bio je starter u redovima Freiburga na gostovanju kod Hoffenheima. On i njegovi saigrači slavili su s 3:1, a sva tri gola dali su u prvom dijelu.

Demiroviću je pripala asistencija u sedmoj minuti kada je Santamaria dao gol, Griffo je u 34. minuti s penala udvostručio vodstvo gostiju, da bi na ubačaj Demirovića Kasim postigao autogol u 42. minuti. Bebou je dao utješni gol za slabi Hoffenheim u 58. minuti. 

Demirović je na terenu proveo 65 minuta i kako sezona odmiče, sve je bolji i bolji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Moenchengladbach je na gostovanju u Bielefeldu s 1:0 slavila protiv Arminije, a Embolo je bio igrač odluke, pošto je u 58. minuti pobjegao domaćoj odbrani i sigurno pogodio za tri boda.

Union Berlin je nastavio s dobrim igrama, pa je u Bremenu s 2:0 pobijedio Werder, dok je Eintracht u Frankfurtu nakon preokreta pobijedio Bayer Leverkusen s 2.1, a Augsburg je s 1:0 slavio u Koelnu.

Top Komentari

Hare
Bravo majstore
5 0
Penderinos
Hvala ti majstore donio si mi veliku lovu pobjedom
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti