Bundesligaši ostaju sa pet izmjena

Postigli dogovor

Bundesligaši ostaju sa pet izmjena

M. Šljivak

Njemački klubovi odlučili su da i naredne sezone ekipe imaju pet izmjena po jednoj utakmici.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) omogućila je promjenu pravila nakon pandemije koronavirusa i broj izmjena tokom utakmica je sa tri povećan na pet.

To se ispostavio kao jako dobar potez, a nakon što je odlučeno da će se pravilo pet izmjena koristiti još jednu sezonu, Savezi su dobili mogućnost da biraju žele li se vratiti na staro pravilo ili će ostati pri pet izmjena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesligaši su odlučili da će i naredne sezone koristiti ovo pravilo, većina liga je izglasala isto, te će još jednu sezonu moći da koriste veći broj izmjena tokom meča.

Nova sezona Bundeslige počinje 18. septembra.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi