Bundesligaški fenjeraš postigao 14 golova - pola protiv učesnika Lige prvaka!

Paderborn je u teškoj situaciji, ali protiv najvećih igra sasvim dobro...

Bundesligaški fenjeraš postigao 14 golova - pola protiv učesnika Lige prvaka!

Jedno od većih iznenađenja u proteklom periodu bio je remi Borussije Dortmund i Paderborna na Signal Iduna Parku, u okviru 12. kola Bundeslige.

Posljednjeplasirani tim Bundeslige, Paderborn je nakon prvih 45 minuta imao prednost od 0:3, ali su favorizovani Milioneri u nastavku nekako uspjeli izvući bod - za konačnih 3:3 pogodio za Reus u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon ove utakmice jedno je jasno, da Paderborn sve mečeve igra kao one protiv najvećih njemačkih timova, ne bi bio u ovako teškoj situaciji.

Naime, Paderborn, koji je prošle sezone izborio promociju u prvi rang njemačkog fudbala, je nakon 12. kola zadnji sa samo pet bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljivo je međutim da je Paderborn do sada postigao 14 golova u Bundesligi, a čak pola od toga protiv Bayerna, Bayer Leverkusena i Borussije Dortmund. Sve pomenute ekipe su učesnice ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Paderbron je tako krajem septembra pružio odličnu partiju protiv velikog Bayerna, ali je ipak na kraj poražen rezultatom 2:3. Slično je bilo i u gostima kod Bayera u prvom kolu. Padeborn je imao 2:2 na poluvremenu, ali je Volland u 69. minuti pogodio za pobjedu Apotekara od 3:2. Naravno tu dodajemo i tri postignuta gola u petak protiv Borussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi