Bunoza: Želim nove izazove, volio bih otići

Ljubušak igra dobro u dresu Wisle

Bunoza: Želim nove izazove, volio bih otići

Gordan Bunoza svojevremeno je bio stub odbrane mlade reprezentacije. Iz Karlovca je potom dobacio do Poljske, tamo je potpisao za Wislu iz Krakowa, a jedne se prilike našao i na spisku Safeta Sušića. 

Kasnije je ipak pao u zaborav, uslijedila je nezgodna povreda, ali se Bunoza vratio jači i bolji. Trenutno je jedan od najboljih defanzivaca u Ekstraklasi. Igra standardno dobro na poziciji lijevog bočnog, odnosno lijevog stopera.

„Nažalost napravili smo seriju od dva uzastopna poraza pa smo ostali na trećem mjestu sa šest bodova manje od lidera Legije odnosno tri boda manje od Gornika,“ kaže Bunoza.

Bunozin ugovor sa Wislom ističe na ljeto, a Ljubušak ne isključuje mogućnost promjene sredine.

„Želim novi izazov, nemam ništa protiv ostanka, ali bih više volio otići. Menadžeri stalno zovu, nešto nude, ali ništa konkretno ne mogu kazati dok se neki posao ne završi."

Bunoza se samo jedne prilike našao na Sušićevom spisku nakon čega je pao u drugi plan. Nije ljut na selektora ali ja kaže razočarala nedavna izjava Safeta Sušića u poljskim medijima u kojoj je navodno izjavio da su mu potrebni brzi i okretni defanzivci.

„Ne želim se nuditi sada kada je izboren Brazil, ali bih volio da se malo obrati pažnja na mene. Ja ću i dalje raditi dobro a poziv može doći, a može i nedoći. Izjava selektora me iznenadila jer da me je pratio to sigurno ne bi rekao. U posljednje vrijeme u više navrata sam bio u timu kola,“ dodao je Bunoza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.