Buntiću slomljena ruka u tuči, očekuje ga kazna

Povreda hrvatskog rukometaša

Buntiću slomljena ruka u tuči, očekuje ga kazna

Midhat Šljivak

Hrvatski rukometaš, Denis Buntić, slomio je lijevu ruku i neće ga biti tri mjeseca na terenu objavio je njegov klub Kielce.

Prema navodima poljskih medija, ovaj 30-godišnji Ljubušak je slomio ruku u subotu navečar nakon što se je potukao u jednom noćnom klubu. To je potvrdio i njegov klub, koji je najavio kaznu za hrvatskog reprezentativca.

"Već sam razgovarao s njim i s njegovim menadžerom, a istraga je još u toku. Trenutno sam na putu i stvar ćemo riješiti kad se vratim. Može biti i da je tačna njegova priča da je morao uskočiti u tuču jer je branio prijatelja. U svakom slučaju očekuje ga klupska kazna", rekao je poljskim medijima predsjednik Kielcea Bartus Saarvas.

Klub bi prema pisanju poljskih medija zbog ovog incidenta mogao tražiti raskid ugovora s ovim rukometašem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.