Burch ostvario veliku pobjedu protiv Vogošće

Sjajan meč na Mojmilu

Burch ostvario veliku pobjedu protiv Vogošće

Endin Čaušević, foto: A. Berbić

Košarkaši Burcha večeras su na domaćem parketu ostvarili veliku pobjedu protiv Vogošće (83:79) u okviru 3. kola A1 lige.

Burch je odlično otvorio večerašnji meč, te je u prvoj četvrtini igrao sjajno što se na kraju vidjelo i po rezultatu. Domaći košarkaši su nakon prvog dijela vodili sa 27:13. U istom tempu Burch je nastavio i drugu dionicu, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 47:34.

Ipak, u drugom poluvremenu košarkaši Vogošće zaigrali su dosta bolje, te su u trećem periodu uspjeli da se rezultatski vrate u meč. Treću dionocu dobili su sa 24:14 odličnom igrom u napadu.

Čevrta četvrtina ponudila je mnogo uzbuđenja, obje ekipe su dale maksimum da dobiju meč, a dvije minute prije kraja Burch je imao dva poena prednost (74:72). Košarkaši Kemala Šečerovića su nakon toga odigrali nekoliko odličnih napada što je na kraju i presudilo meč. Burch je slavio sa 83:79.

Odličan meč u redovima Burcha odigrao je Velić koji je postigao 29 poena, te je upisao osam skokova i pet asistencija. U ekipi Vogošće istakao se Kasun sa 25 poena, dok je Peljto dodao 16.

A1 liga, 3. kolo:

KK Burch - KK Vogošća 83:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti