Bureković novom asistencijom završio sjajnu sezonu u mađarskom Ujpestu
Imao sjajnu sezonu iza sebe koju je završio kao jedan od najboljih asistenata lige, iako nastupa na poziciji lijevog bočnog

Bivši igrač Čelika briljirao u Mađarskoj

Bureković novom asistencijom završio sjajnu sezonu u mađarskom Ujpestu

D. Kurbegović

Jučer je odigrano i posljednje 33.kolo Mađarske OTP Bank lige. Prvak države je ekipa Ferencvarosa za koju nastupa naš reprezentativac Eldar Čivić. Izlazak u Evropu obezbjedili su Fehervar, za koji nastupa Armin Hodžić, zatim ekipa Honveda za koju igra Đorđe Kamber, te ekipa Puskas Academy.

Ekipa Újpesta za koju nastupa Dženan Bureković jučer je u posljednjem kolu na svome terenu savladala tim Kaposvari rezultatom 5:0. Potencijalni bh.reprezentativac odigrao je još jedan sjajan meč, te je upisao novu asistenciju, ovaj put za treći gol svoga tima.

Ujpešt je sezonu okončao na šestoj poziciji, ali bivši igrač Čelika i Vojvodine imao je sjajnu sezonu iza sebe. Zeničanin je u prvenstvu odigrao 27 utakmica, te je upisao osam asistencija. Uz to dodao je i pet nastupa u Kupu, uz jednu asistenciju na svome kontu.

Bureković je s osam asistencija među tri najbolja asistenta u cijeloj ligi, a sigurno da njegove igre neće proći neprimijećeno. Bivši defanzivac kluba s Bilinog polja u Mađarsku je došao prije dvije godine, te je s Újpestom u prvoj sezoni odmah osvojio Kup ove zemlje, a odmah je izabran i u najbolju postavu Mađarske lige.

Njegov ugovor s Újpestom traje do ljeta naredne godine, ali neće biti iznenađenje, ako u narednom periodu ovaj nogometaš ostvari transfer u neki jači klub i ligu u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi