Bivši igrači Čelika asistenti za svoje klubove u Mađarskoj
Bureković je već treću sezonu standardan u Ujpestu, sa kojim je prije dvije sezone osvojio i Kup ove zemlje

Jurina i Bureković asistirali, Beširović ušao u drugom dijelu

Bivši igrači Čelika asistenti za svoje klubove u Mađarskoj

D. Kurbegović

Sinoć su odigrane ti utakmice najjače nogometne divizije u Mađarskoj. Bh. nogometaši imali su zapažene nastupe za svoje ekipe.

Ekipa Újpesta na svome terenu dočekala je tim Debrecena, te u derbiju donjeg dijela slavila pobjedu 3:1. Dženan Bureković bio je asistent za treći gol Újpesta, a njegovu sjajnu asistenciju za konačnih 3:1 u gol je sproveo Krisztian Simon. Zeničanin je dvije i po godine u Újpestu nezamjenjiv na poziciji lijevog bočnog, a uskoro se očekuje i transfer u neki jači klub. Ove sezone za Ujpešt je u svim takmičenjima odigrao 27 utakmica uz pet asistencija na svome kontu.

U drugom meču snage su odmjerili Kisvárda i ekipa Mezõkövesd za koju nastupaju dvojica naših internacionalaca Dino Beširović i Marin Jurina. Na kraju meč je završen rezultatom 1:1, a asistent za gol Mezokovesda bio je Marin Jurina, koji je sjajno istrčao kontru, te lijepo uposlio Daniela Nagya, koji je pogodio za konačnih 1:1.

Marin Jurina na terenu je proveo 74. minute, dok je Dino Beširović ušao u 56. minuti utakmice. Jurina je u februaru ove godine iz zeničkog Čelika prešao u Mezõkövesd, te je dosad upisao 11 nastupa uz tri gola i dvije asistencije na svome kontu. S druge strane, Beširović je u januaru stigao iz Hajduka, te je odigrao 12 utakmica uz učinak od po četiri gola i četiri asistencije na svome kontu.

Inače Újpest je pobjedom nad Debrecenom izašao iz opasne zone, dok se ekipa Mezokovesda s remijem protiv Kisvárda učvrstila na trećoj poziciji koja ih vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi