Burić kapitulirao u 90. minuti

Lech poražen

Burić kapitulirao u 90. minuti

Adnan Beganović

U okviru 13. kola poljske Ekstraklase odigrana su dva susreta, a Lech naših Jasmina Burića i Semira Štilića poražen je na gostovanju kod Polonije (1:0).

Momčad naših internacionalac poražena je na gostovanju u Varšavi. U ne tako dobroj utakmici jedini pogodak postignut je u 90. minuti.

Napadač Legije Sultes dobro je šutirao, Burić odbranio, no na odbijenu loptu natrčao je Caniego, koji je svom timu donio tri boda.

Lech je najbolju priliku imao u 30. minuti, no na sjajno dodavanje Štilića napadač Rudnews izašao je kao gubitnik u duelu jedan na jedan sa golmanom domaće momčadi.

Štilić je na terenu proveo 82 minute, dok je Burić branio svih 90 minuta.

U drugom susretu, onom između Podbeskidziea i Gornika, nije bilo pobjednika. Gosti su poveli u 63. minuti golom Zahorskog, da bi domaći deset minuta prije kraja preko Cieslinskog poravnali na 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.