Burić: Ništa ne radi, ne treniramo i ne znamo dokad će ovo sve trajati
Burić je prošlog ljeta stigao u Hapoel iz poljskog Lecha, a to se pokazao kao pun pogodak, te se sjajnim odbranama vratio i u reprezentaciju BiH

Golman Hapoela i bh.reprezentacije iz Izraela za SportSport.ba

Burić: Ništa ne radi, ne treniramo i ne znamo dokad će ovo sve trajati

D. Kurbegović

Kao i u većini Evropskih nogometnih liga i u Izraelu je odgođeno prvenstvo. U najjačoj diviziji ove zemlje posljednji meč odigran je početkom mjeseca, a od tada je sve stalo.

Inače nakon 26. kola okončan je prvi dio prvenstva, a šest ekipa trebalo je da igra Ligu za prvaka, dok je preostalih osam ekipa igralo Ligu za ostanak.

Ekipa Hapoel Haife za koju nastupa naš reprezentativac Jasmin Burić, regularni dio prvenstva je završila na šestoj poziciji, što je svakako uspjeh za ovaj klub. Naš reprezentativac bio je ponajbolji pojedinac u svom timu, koja je izborila Ligu za prvaka.

Nakon što je prekinuto prvenstvo, kontaktirali smo Jasmina Burića, koji je za SportSport.ba otkrio situaciju i Izraelu kada je u pitanju korona virus, ali i šta nogometaši rade uslijed ove pauze koja je pogodila cijeli svijet.

"Evo već par dana ništa ne radi, samo marketi i apoteke. Trebali smo odigrati i dva kola u okviru Lige za prvaka, ali sve je odgođeno zbog korone virusa. Mi uopšte ne treniramo, nije nam ograničeno kretanje, ali skoro ništa ne radi, plus proteklih nekoliko dana je padala kiša ovdje u Haifi. Ne smijemo nigdje ići, napuštati zemlju, tako da svi osluškujemo situaciju i pritajno se nadamo da će se sve smiriti u narednom periodu. I ovdje ima zaraženih, ali nije alarmantna situacija, nisam upoznat da ima mrtvih. Uglavnom nema nogometa i to je ono što nas najviše pogađa", ističe golman Hapoel Haife.

Zbog sjajnih odbrana našao se i na spisku selektora Dušana Bajevića za utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske

"Iskreno obradovao me poziv selektora za utakmice baraža, nije da nisam očekivao jer sam branio standardno, zdrav sam i bez kakvih povreda u posljednje vrijeme. Šteta što se dogodila ova situacija s korona virusom, pa je odloženo Evropsko prvenstvo. Nadam se ipak da će naša reprezentacija bez obzira ko bude igrao izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Evrope", kazao je za SportSport.ba Jasmin Burić, naš najstandardniji golman ove sezone, koji je nastupio na svakom meču ove sezone za svoju Hapoel Haifu, a čak je u 11 navrata imao "clean sheet".

Top Komentari

Icardi7
1 Begovic 2 Buric 3 Sehic 4 Piric
3 0
Sloboda
Zaboli me neka stvar za izrael
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi