Burić u velikoj formi: Svojim odbranama osigurao Hapoelu doigravanje za prvaka
Zeničanin je bio standardan na okupljanjima kod prethodnog selektora, hoće li zadobiti povjerenje i Duška Bajevića saznat ćemo veoma brzo

Zeničanin u Izraelu brani sjajno

Burić u velikoj formi: Svojim odbranama osigurao Hapoelu doigravanje za prvaka

D. Kurbegović

Regularni dio prvenstva u najjačoj ligi Izraela, a sada slijedi borba za prvaka, gdje će nastupati šest ekipa, dok će ostalih osam timova voditi bitku za opstanak.

Ekipa Hapoel Haife za koju od ove sezone nastupa naš reprezentativac, Jasmin Burić u posljednjem kolu u direktnom duelu za šestu poziciju odigrali su bez golova 0:0, protiv ekipe Bnei Yehuda. Tako je tim za kojeg nastupa 32-godišnji golman osigurao doigravanja za prvaka, gdje će se boriti zajedno sa ostalih pet ekipa za što bolji plasman na kraju prvenstva.

Jasmin Burić nakon više od 10 godina, prošlog je ljeta napustio poljski Lech, te je potpisao dvogodišnji ugovor s Hapoel Haifom. Da je to bio više nego uspješan potez pokazuju brojke, ali i forma ovog Zeničanina.

On je naime branio u svih 26 utakmica u ovoj sezoni za Hapoel, a zanimljivo da je čak u 11 navrata imao "clean sheet". Uz 26 nastupa dodao je i dva u okviru Kupa Izraela, čime je s 28 nastupa u dosadašnjem dijelu prvenstva naš najstandardniji golman, odnosno od potencijalnih čuvara mreže, koji konkurišu za poziv selektora Duška Bajevića.

Sigurno da će stručni štab Zmajeva biti na velikim mukama, koju trojicu odabrati za utakmice baraža, budući da Burić, Šehić, Pirić, Kovačević sjajno brane u svojim klubovima, a u posljednje vrijeme i Begović dobiva šansu u velikom AC Milanu, tako da će Duško Bajević dobro razmisliti koju će trojicu pozvati za utakmice, koje će odlučiti hoće li naša selekcija igrati na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi