Golman rukometnih Zmajeva pred duel sa Latvijom

Burić: Ostavit ćemo srce na terenu

Adnan Beganović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u rukometu igrat će u četvrtak duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Latvije. 

Nakon dva kola naš tim ima dvije pobjede, bolji smo bili od Estonije i Portugala. Golman rukometnih Zmajeva, Benjamin Burić smatra kako je naša reprezentacija napravila dobar rezultat u prvim utakmicama grupe.

"Želio bih istaći da smo napravili dobru uvertiru pred ove utakmice, pobjedom protiv Portugala i Estonije. Grupa je jako izjednačena, nema nekih izrazitih favorita. Možda Portugal jer je kod njih sada jedna ekspanzija rukometa. Sada nas očekuje Latvija koja je zaista dobra ekipa," rekao je Burić. 

Burić je istakao kako je velika čast nositi dres reprezentacije, te kako će on i njegovi saigrači ostaviti srce na terenu. 

"Možda smo blagi favoriti protiv njih na svom terenu, ali sigurno da nećemo igrati laku utakmicu. Moramo ostaviti srce na terenu i igrati maksimalno i u odbrani i u napadu. Ne treba vam veća motivacija od poziva i nastupa u dresu reprezentacije," završio je Burić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.