Burić sjajan u pobjedi Gorenja nad Mariborom

Rukometno prvenstvo Slovenije

Burić sjajan u pobjedi Gorenja nad Mariborom

Adnan Beganović

U derbiju 21. kola rukometnog prvenstva Slovenije Gorenje je nadigralo Maribor (40:31).

Rukometaši Gorenja, čije boje brane i bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, bez većih problema su savladali Maribor.

Već nakon prvih 30 minuta Gorenje je imalo prednost od šest golova (22:16) i već tada je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

U drugom dijelu domaći rukometaši ništa nisu prepuštali slučaju, te su nastavili sa istim ritmom, pa su na kraju zasluženo slavili sa 40:31.

Skube sa devet, te Senjamin Burić sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Gorenja, dok Hrastnik sa sedam, te Zarabec sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Maribora.

Nakon 21 kola Gorenje se nalazi na čelu tabele sa 41 bodom, dok je Maribor treći sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.