Odlično se snašao u Izraelu: Jasmin Burić briljira na golu Hapoel Haife
Burić je na osam utakmica najjače divizije u Izraelu na pet mečeva uspio sačuvati svoju mrežu, te se njegov tim nalazi u vrhu tabele. Foto:Sportsrabbi.com

Na pet od osam utakmica uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom

Odlično se snašao u Izraelu: Jasmin Burić briljira na golu Hapoel Haife

D. Kurbegović

Nakon osam kola u najjačoj nogometnoj diviziji u Izraelu prvo mjesto zauzima tim Hapoel Beer Sheva sa 17 bodova. U stopu je prate ekipe Beitara, Hapoela Hadere, te Hapoel Haife,

Od ove sezone za tim Hapoel Haife nastupa i reprezentativac BiH, 32-godišnji Jasmin Burić. Nakon više od 10 godina u poljskom Lechu, ovaj Zeničanin ovog ljeta potpisao je dvogodišnji ugovor s ekipom Hapoel Haife, a čini se bar prema početku prvenstva da je to bio pravi potez.

Burić je u osam odigranih utakmica branio na svim mečevima, a na čak pet utakmica je uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom. Ovaj čuvar mreže nekoliko puta već se našao u timu kola, tako da se može kazati da se brzo i dobro snašao u novoj sredini.

Burić je prošao sve omladinske kategorije Čelika, te je branio i za seniore kluba s Bilinog polja. Nakon sjajnih nastupa u crno-crvenom dresu prešao je u jedan od najboljih klubova u Poljskoj. S Lechom je Burić osvojio sve što se moglo osvojiti, prvenstvo, Kup, ali i Superkup, te je nekoliko puta izabran i za najboljeg golmana lige.

Nakon što mu je istekao ugovor s Lechom, ovog ljeta odlučio je prihvatiti poziv iz Izraela što se pokazalo kao dobar potez, Burić je standardan na golu Hapoela, ali i na spisku selektora bh, reprezentacije Roberta Prosinečkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi