Reprezentativni golman hvali igrače odbrane

Burić: Za godinu-dvije bićemo top ekipa

Benjamin Burić odigrao je još jednu odličnu utakmicu na golu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na press konferenciji nakon susreta nije mogao saktiri osmjeh na licu.

“Za nas igrače ova situacija je najteža. Kada znaš da si bolji od protivnika, ali to treba pokazati na terenu. Nekad se desi da to baš tako i ne izgleda. Zato mislim da je ovo bio jedan dobar meč za publiku u Cazinu koja je bila stvarno fantastična i koju ovom prilikom želim pohvaliti. U Litvaniju idemo da pobjedimo, naravno!”, kazao je Burić u uvodu.

Litvanci su se pokazali kao ekipa koja može zaprijetiti, međutim, naši rukometaši dokazali su zrelost i održali kontrolu nad utakmicom do kraja.

“Znali smo i vjerovali u sebe tokom cijele utakmice. Mi smo dosta iskusnija ekipa od njih, tako da sam bio siguran da će u trenucima kad se bude lomila utakmica oni posustati, a mi se dizati. To se na kraju i desilo.”, tvrdi golman reprezentacije BiH.

Naši momci sada će gostovati u Litvaniji, a Burić ne sumnja da ćemo i na strani slaviti.

“Imam neki osjećaj da mi bolje igramo na strani nego kod kuće. Vjerovatno malo izgorimo pred domaćom publikom. U uzvratu očekujem isto ovako težak meč. To je Evropa, tu se igra najbolji rukomet, ali ja očekujem našu pobjedu.”

I pored odlične partije, izvrsni čuvar mreže bio je skroman.

“Ne želim sebe isticati. Dosta mi je pomogla i odbrana, igrači su ispred mene odradili lavovski posao. Tako da je meni ostao lakši dio posla. Odbrambeno, imamo fantastičnu ekipu, a trebamo samo još malo napredovati u napadu. Uvjeren sam da ćemo za godinu-dvije, dok svi igrači stasaju biti top ekipa.”, zaključio je on na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti