Burić: Želim mjesto u prvom timu

Mladi bh. golman već tri godine u Lechu

Burić: Želim mjesto u prvom timu

Mladi bh. golman Jasmin Burić već tri sezone brani boje poljske ekipe Lecha iz Poznana, te strpljivo čeka svoju šansu.

Burić je dobio priliku u posljednjem susretu Lecha, koji je sa 1:0 bio bolji od Korone, te namjerava iskoristiti ukazanu priliku.

"Dao sam sve od sebe da branim dobro u tom susretu. Uvjeren sam da zaslužujem mjesto u prvoj ekipi, ali sam svjestan da mi predstoji velika borba za to", kaže Burić za wielkopolska.

"U Lechu sam već tri godine i želim biti prvi golman ove ekipe. Tokom posljednje tri godine sam igrao u prvom timu, ali posljednjih 12 mjeseci i nije bilo tako uspješno. Moje rivalstvo sa Kotorowskim je žestoko, ali fer i sportsko. On mi je dobar prijatelj, ali nas to ne spriječava da budemo rivali na terenu i treningu. Borba za mjesto u prvoj ekipi se nastavlja", dodao je Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.