Burića u Zagrebu zamijenio Androić

Nakon dva poraza u ABA ligi

Burića u Zagrebu zamijenio Androić

Vladimir Androić je zamijenio Ivicu Burića na klupi KK Zagreba.

Mravi su sezonu počeli sa dva poraza u ABA ligi i to od Partizana sa čak 93:65 i zatim u Vršcu od Hemofarma sa 80:77 što je bio signal upravi da se zahvali čovjeku koji je Zagrebu prošle sezone donio titulu. Dosadašnji pomoćnik Androić je imenovan za šefa stručnog štaba, a riječ je inače o kumu Željka Obradovića.

Zanimjlivo je i da je Androić nekad igrao za Šibenku zajedno sa Preragom Šarićem, ocem sadašnjeg prvotimca i velikog talenta Darija. Njegov debi na klupi biće sutra protiv Budućnosti u ABA ligi, a zatim slijedi i start Eurolige. U klubu inače ima i problema jer je po navodima medija dug oko 10 miliona kuna i nekim igračima se duguju plaće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.