Burkina Faso će se žaliti na regularnost utakmice u Alžiru

Sporan nastup strijelca Bougherre

Burkina Faso će se žaliti na regularnost utakmice u Alžiru

Nogometni savez Burkine Faso uložit će žalbu na regularnost utakmice protiv Alžira u kojoj su ostali bez nastupa na Mundijalu narednog ljeta. 

U Burkini Faso ubijeđeni su da je defanzovac Alžira Madjid Bougherra imao višak žutih kartona uoči ključne utakmice u kojoj je selekcija Vahida Halilhodžića izborila nastup na predstojećem Mundijalu.

Alžirci su upravo pogotkom Bougherre ostvarili minimalnu pobjedu, što je bilo dovoljno za plasman na veliku smotru obzirom da je Burkina Faso prvi meč riješila u svoju korist na domaćem terenu rezultatom 3:2.

Pored ove žalbe Nogometni savez Burkine Faso još jednu uputit će još jednu, a ona se tiče arbitra Diate koji je prepolovio nadoknadu vremena od četiri minuta. Burkina Faso nikada u svojoj historiji nije nastuplia na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.