Topnici se ispromašivali: Arsenalu samo bod protiv Burnleyja

Meč završen rezultatom 1:1

Topnici se ispromašivali: Arsenalu samo bod protiv Burnleyja

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su remizirali u gostima protiv Burnleyja (1:1) u meču 27. kola Premiershipa.

Arsenal je odlično otvorio utakmicu i poveo već u šestoj minuti kada je Aubameyang sjajnim driblingom izbacio dvojicu igrača domaćih i pogodio za 1:0.

Gosti ponovo prijete u 23. minuti kada je pokušao Saka, ali lopta odlazi pored lijeve strane. Četiri minute kasnije Partey snažno šutira preko gola Burnleyja.

U finišu prvog poluvremena domaći su neočekivano poravnali na 1:1. Xhaka se poigravao u svom kaznenom prostoru kada je pokušao loptu dodati Bellerinu, ali je pogodio Wooda, te je lopta završila u mreži za 1:1.

Arsenal je do novog vodstva mogao u 53. minuti kada je ponovo u šansi bio Saka, no ni ovog puta nije bilo promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogli su i domaći do preokreta u 69. minuti, ali se Vydra obrukao. U finišu meča Arsenal je krenuo svim silama naprijed i nevjerovatno je šta su gosti promašili.

Igrala se četvrta minuta nadoknade kada je jednu odbijenu loptu šutirao Ceballos, no stativa je spasila domaće i ostalo je 1:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

farukz1921
Ovaj VAR je uveden samo kad treba nešto dobro za kladionicu da se provjeri
6 1
user1606950187
Cist penal
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi