Burnley i Sheffield u finalu
Paterson je bio strijelac za Burnley

Engleska:Doigravanje

Burnley i Sheffield u finalu

Odigrani su revanš mečevi polufinala doigravanja u engleskom Championshipu u kojima su Burnley i Sheffield United izborili finale i priliku da u samo jednoj utakmici naprave sezonu uspješnom ili je upropaste.

Burnley je i u drugoj utakmici bio bolji od Readinga. Nakon 1:0 pobjede na domaćem terenu, sada su kao gosti ostvarili pobjedu 2:0, i tako se našli na korak od ulaska u Premiership. Martin Paterson je doveo Burnley u vodstvo u 51. minuti, da bi samo šest minuta kasnije Steven Thompson pokopao sve nade Readinga da se domogne Premier lige. Iako je Reading bio apsolutni favorit prije polufinalnih dvoboja, Burnley je odigrao dva meča na vrhunskom nivou i tako došao u situaciju da ga samo jedna utakmica dijeli pa da zaigra u društvu Manchestera i Liverppola.

Sheffield United je sa 1:0 savladao Preston, i tako nakon 1:1 u prvom meču plasirao se u finale protiv Burnleya. Jedini gol na utakmici postigao je štoper domaćih Greg Halford u 59. minuti meča. Sheffield bi se tako ako pobijedi Burnley u finalu mogao vratiti u Premiership nakon samo jedne sezone provedene u Championshipu.

 

Rezultati:

Reading-Burnley 0:2 (0:1)

Sheffield United-Preston 1:0 (1:1)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Finale je na rasporedu u subotu na Wembleyu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.