Burnley oborio rekord: Stigao prvi golgeter Championshipa
Foto: Burnley FC

Chris Wood najskuplje pojačanje u historiji kluba

Burnley oborio rekord: Stigao prvi golgeter Championshipa

Teme:

Chris Wood je i zvanično potpisao ugovor s Burnleyjem, te će naredne četiri sezone provesti u ovom klubu.

Wood je u nedjelju prošao ljekarske preglede u Manchesteru, a jučer je finalizovao svoj transfer stavljanjem potpisa na ugovor s Burnleyjem.

Ovaj sjajni napadač iz Novog Zelanda je stigao u Burnley iz Leedsa, te je najskuplje pojačanje u historiji svog novog kluba, s obzirom da je njegov transfer koštao oko 15 miliona funti. Od Wooda se očekuje da na Turf Mooru adekvatno zamjeni Andrea Grayja koji je ovog ljeta napustio Burnley i pojačao redove Watforda.

Chris Wood je prošle sezone postigao 27 golova u Championshipu zaradivši titulu najboljeg strijelca ovog takmičenja, a kako će se snaći u najelitnijem rangu engleskog fudbala ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moja ambicija je, godinama, bila da igram u Premier ligi. U nekoliko navrata sam mogao osjetiti kako je to, ali nikada nisam dobio pravu šansu da se okušam...Mislim da je dolazak ovdje prava prilika za to. Nikada prije nisam počeo utakmicu Premier lige, a to je nešto što sam oduvijek želio", izjavio je Wood nakon potpisivanja ugovora.

Ovaj 25-godišnji napadač je u svojoj dosadašnjoj karijeri bio član West Bromwicha i Leicestera i Leedsa, a tokom godina je boravio na posudbama u nekoliko ekipa, uglavnom iz Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi