Buruk: Džeko, Zaniolo i Kluivert su ubitačni napadači i kažnjavaju svaku grešku

Basaksehir sutra dočekuje Romu

Buruk: Džeko, Zaniolo i Kluivert su ubitačni napadači i kažnjavaju svaku grešku

Endin Čaušević

Fudbaleri Basaksehira sutra igraju na svom terenu protiv Rome meč petog kola grupne faze Evropske lige.

U ovoj grupi sve je još uvijek itekako otvoreno, a Basaksehir je prvi sa sedam bodova. Roma ima dva boda manje od lidera i nalazi se na trećem mjestu, te Vučica nema pravo na kiks ukoliko i na proljeće želi igrati u ovom takmičenju.

Roma je u prvom okršaju ovih ekipa slavila na svom terenu s ubjedljivih 4:0, ali sigurno da igrači Basaksehira sutra žele osvetu. Trener ovog tima Okan Buruk poručio je da zna kako opasan napad ima Roma, te da su Džeko, Zaniolo i Kluivert najveća opasnost po gol turskog tima.

"Džeko, Zaniolo i Kluivert su bili odlični u prvom meču. Ako im date barem malo šanse za gol oni će to iskoristiti. To su ubitačni napadači i to sam rekao i nakon prve utakmice. Za nas je ovo važan meč i morat ćemo dati maksimum da pobijedimo i osiguramo plasman dalje", rekao je Buruk i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nadam se da će stadion biti pun jer i navijači znaju koliko je ovo bitna utakmica. Želim da se i igrači Rome osjećaju fino u Istanbulu jer niko nije bolji domaćin od turskog naroda".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi