Busquets: Ta utakmica iz 2011. bila je najbolja u Guardiolinoj eri

Prisjetio se čuvenog finala

Busquets: Ta utakmica iz 2011. bila je najbolja u Guardiolinoj eri

Edmir Škorić

Veznjak Barcelone Sergio Busquets smatra da je finale Lige prvaka protiv Manchester Uniteda 2011. godine najbolja utakmica u eri Pepa Guaridole.

Busquets je bio jedno od otkrića Guardiola u Camp Nou, koji je u suštini ponovo otkrio ulogu defanzivnog veznog reda koju su mnogi timovi pokušali da kopiraju.

"To je bila najbolja utakmica u Pepovoj eri. Tu je naša superiornost najviše došla do izražaja", rekao je Busquets za Guardian.

"To je bila savršena demonstracija načina na koji smo htjeli da se igramo", dodao je Busquets.

Sada će Barcelona igrati u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda i već u srijedu gostuje na Old Traffordu.

"United je mnogo bolji pod Solskjaerom. Vidjeli smo protiv PSG-a koliko su dobri i koliko mogu biti opasni", zaključio je Španac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priznaje da se najljepše igrao fudbal kod Pepa.

"Mislim da je najbolje vrijeme bilo kod Pepa, ali fudbal nije sada isti, evoluirao je. Ne možete da uporedite ono što mi sada radimo sa onim što smo tada uradili, prije nego što je bio veoma jasan 4-3-3-, sada je 4-3-3 ali ponekad 4-4-2, što se meni i sviđa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi