Butragueno: Ako budemo na nivou, idemo u finale

Reakcije iz tabora Reala

Butragueno: Ako budemo na nivou, idemo u finale

Današnji žrijeb u Nyonu je Real Madridu za protivnika u polufinalu Lige prvaka dodijelio Atletico. 

U prvom susretu kraljevski klub će biti domaćin na Santiago Bernabeu i on će biti odigran 2. maja, a o samom žrijebu komentar je dao Emilio Butragueno, bivši napadač Reala, koji je danas jedan od čelnika kluba. 

"U teoriji revanš kod kuće može biti prednost, ali sve zavisi od rezultata u prvoj utakmici. Moramo biti čvrsti kod kuće, izboriti dobar rezultat kako bismo mogli da se branimo na Vincente Calderonu. Moramo odigrati dvije odlične utakmice, ako bude tako prolazimo dalje bez sumnje", izjavio je Butragueno.

Real je dosad imao uspjeha protiv Atletica u Ligi prvaka.

"Svaka godina je drugačija, kao i svaka utakmica. Dobro se poznajemo. Atletico sjajno koristi greške protivnika, ima odlične napadače, vrlo jaku odbranu koja prima malo golova. U ovakvim utakmicama jedna akcija može sve da riješi. Koncentracija mora biti savršena", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Real Madrid je prethodno od gradskog rivala bio bolji u finalima Lige prvaka 2014. i 2016. godine. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi