Butt danas posljednji put među stativama

Posljednja utakmica velikog golmana

Butt danas posljednji put među stativama

A. Haznadarević

Bivši reprezentativni golman reprezentacije Njemačke Hans-Jörg Butt, danas će protiv Stuttgarta posljednji put u karijeri braniti za svoj Bayern München.

Prema najavama trenera Bavaraca, Juppa Heynckesa, Butt će biti u početnom sastavu, a to bi mu trebao biti posljednji nastup u karijeri.

 

"Igrat će od prve minute. Bit će to njegova posljednja utakmica na Allianz Areni".

 

Tridesetsedmogodišnji golman neće imati jednostavan zadatak, jer dočekuju momčad našeg Vedada Ibiševića koja je u odličnoj formi. 

 

Sa obzirom na to da se njegov tim kvalifikovao u finale Lige prvaka, Butt smatra da je to najbolji mogući oproštaj koji je mogao dobiti:

"To je kulminacija moje karijere. Bolji završetak nisam mogao ni sanjati".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Inače očekuje se da će Heynckes odmoriti većinu fudbalera koji su igrali iscrpljujućih 120 minuta na Santiago Bernabeu. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.