Stručnjak iz BiH zgrozio rusku javnost ponašanjem prema novinaru

Klub se morao izviniti

Stručnjak iz BiH zgrozio rusku javnost ponašanjem prema novinaru

Esmer Oštraković

Željko Buvač, stručnjak iz Bosne i Hercegovine izazvao je bijes ruske javnosti zbog neprikladne reakcije na pitanje novinara.

Nakon svega klub u kojem radi kao sportski direktor, a to je Dinamo Moskva, odlučio je da se izvine saopštenjem za javnost.

Ekipa iz Moskve eliminisana je iz Ruskog kupa od drugoligaša Akrona, a na udaru javnsoti našao se srbijanski trener Slaviša Jokanović.

Novinari su upravo njega označili kao glavnog krivca za loše rezultate, te za eliminaciju iz Ruskog kupa.

Pitali su Jokanovića da li ima osjećaj da bi uskoro mogao da ostane bez posla, a Jokanović je jasno rekao da to nije pitanje za njega, već za šefove kluba.

Poslije njega pred medije je izašao sportski direktor Dinama iz Moskve, Željko Buvač, koji je imao jasan odgovor za jednog od novinara.

Oglasi

"To je glupo pitanje, kao i ti!".

Javnost u Rusiji je bila zgrožena ponašanjem Buvača, a njegov klub je izdao saopštenje u kojem se izvinio novinarima zbog ponašanja Buvača.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj, a u igračkoj karijeri igrao je za Rudar iz Prijedora, Borac, Rot-Weiss Efrutu, Mainz i Neukrichen.

Poznat je postao kao dugogodišnji asistent Jurgenu Kloppu u Mainzu (2001. - 2008.), Borussiji Dortmund (2008. - 2015.) i Liverpoolu (2015. - 2018.).

Kada je riječ o samom Buvaču još uvije se čeka da li će i on uputiti izvinjenje zbog svog ponašanja ili će sve ostati na saopštenju njegovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi